Termékinformációk "Persian"

Persian Szőnyegek:

Perzsa szőnyegek - A keleti művészet időtálló alkotásai

A perzsa

szőnyegek

története és hagyománya

A perzsa szőnyegek évszázadok óta híresek minőségükről és szépségükről. Kiváló minőségű juhgyapjúból kézzel csomózzák őket, és bonyolult mintáikról és élénk színeikről ismertek. A csomózás művészetét az ókori Perzsiában (ma Irán) fejlesztették ki az i. e. 5. században, és azóta fontos mesterséggé vált. Minden szőnyeg egyedi, és tükrözi Perzsia gazdag kultúráját és történelmét.

A perzsaszőnyegek különböző típusai

A perzsaszőnyegek Irán különböző régióiban készülnek, ezért eltérő jellemzőkkel és mintákkal rendelkeznek. A legismertebb típusok közé tartozik Kerman, Tabriz, Iszfahán, Qom és Mashad. A kermani szőnyegeket finom mintáik és színeik jellemzik, míg a tabriz-i szőnyegek precíz mintáikról és nagy méreteikről ismertek. Az iszfaháni szőnyegek virágmintáikról és élénk színeikről ismertek, míg a qomi szőnyegeket selymes textúrájukról és finom mintáikról értékelik. A maszhádi szőnyegek sötét színekkel és merész mintákkal rendelkeznek.

Miért értékes befektetés egy perzsaszőnyeg

A perzsaszőnyegek nemcsak gyönyörű dísztárgyak, hanem értékes befektetés is. Minden szőnyeget tapasztalt kézművesek kézzel csomóznak, és minden szőnyeg egyedi. A perzsaszőnyegek különösen tartósak, és generációkon át élvezhetők. Idővel még szebbé válnak, mivel egyedi patinát kapnak. Egy perzsaszőnyeg tehát nem csak művészeti befektetés, hanem a jövőbe való befektetés is. Ha egy darab Perzsiát szeretne otthonába, a perzsaszőnyeg a tökéletes választás. Minden szőnyeg egy-egy műalkotás, amelyet képzett kézművesek kézzel csomóznak. A finom minták és az élénk színek minden perzsaszőnyeget egyedivé tesznek. Adjon egzotikus hangulatot otthonának egy perzsaszőnyeggel, és élvezze ennek a keleti műalkotásnak az időtlen dizájnját és tartósságát.

Indiai szőnyegek: Az indiai szőnyegek csomózása a 16. századi Mogul Birodalomig nyúlik vissza. Abban az időben a csomózóüzemek perzsa mintára épültek. A minták hatása még ma is látható, bár az indiai szőnyegek nagyon jó minőségűek, különösen az új kreációkban.

Szűz gyapjú bolyhos: A valódi újgyapjúból készült szőnyeg bármilyen belsőépítészeti stílust hangulatosabbá tesz. Maga a tiszta újgyapjú nagyon kellemes, puha tapintású, és segít a hangok csillapításában és a szoba páratartalmának szabályozásában. Ezek a tulajdonságok közvetlenül növelik a valódi újgyapjúból készült szőnyegek komfortérzetét.

Pamut lánc: A pamut kiváló láncfonal (alapanyag) egy valódi kézi csomózású szőnyeghez, mivel strapabíró, ugyanakkor finomra fonható és szorosan hálózott.

Kézi csomózott minőség: A kézi csomózású szőnyegek igazi művészeti alkotások, és minőségüktől függően nagyon jó képzettséget és nagy türelmet igényelnek. A kézi csomózás sokkal finomabbá, simábbá és jobb minőségűvé teszi a szőnyegeket, mint más módszerekkel.

rugway

Mi vagyunk RUGWAY

Csatlakozzon hozzánk az utunkon.

Tudjon meg többet